SJÖVILLORNA – NYTT, EXKLUSIVT BOENDE I EN HAVSVIK VID STOCKHOLMS INLOPP

Direkt på vattnet i lugna, skyddade Svindersviken vid Stockholms inlopp bygger Aqua Floating Group 14 arkitektritade Sjövillor, granne med skog och skärgårdsklippor. Och några distansminuter från ytterdörren öppnar sig hela Stockholms skärgård. Det är den ena sidan av läget. Den andra handlar om en omedelbar närhet till innerstadens hela utbud och till Kvarnholmen på andra sidan viken. För den som älskar hav och skärgård men vill bo nära shopping, nöje och kulturliv är det här helt enkelt det perfekta boendet.

Sjövillorna byggs i tre olika storlekar, 210, 194 respektive 157 kvm. De 14 marint präglade och högkvalitativa Sjövillorna kommer ligga stadigt förankrade längs med den stora t-bryggan, med ett magnifikt läge och utblickar mot vikens inlopp. En stor del av sommarlivet tillbringas troligen på villans magnifika takterrass. Här lägger du till med din egen båt direkt vid huset. Här bor du som exklusiv ägare till en av Stockholms få, äkta sjötomter. Ett mer marint läge för en bostad hittar du inte.lämnar några djupa spår eller sår efter sig om man i en framtid skulle ha behov av en stadsplaneringsförändring.

Läs mer på sjovillorna.se

MÄKLARE

Elisabeth Eldh

elisabeth@wrede.se

070- 753 48 60


  PAMPAS MARINA – FÖRSTA PERMANENTA BOENDET PÅ ”RIKTIGA” SJÖTOMTER

  Aqua Floating Group AB startade år 2000 den första storskaliga produktionen av villor för permanent boende på ”riktiga” sjötomter. De första åtta villorna byggdes för stadigvarande förankring i Pampas Marina i Solna, som var först i Sverige med att kunna erbjuda permanent boende på vatten med möjlighet till mantalsskrivning på sin vattenadress.

  Villorna som var av mycket hög kvalitet, fick namnet AquaVilla och de husmodeller du kan se här ”live” är Futura, Laguna, Avanti och Classic.

  Som boende på Pampas kan man bokstavligen doppa tårna i vattnet från uteplatsen. Här bor man i en fantastisk miljö med en väl fungerande infrastruktur där de boende har tillgång till bland annat tvättstuga, boendeparkering och lekplats. I snitt får de som är verksamma i Marinan en förfrågan om dagen av personer som önskar bosätta sig här. Enda sättet att förverkliga drömmen är att köpa ett av de objekt som redan ligger förankrade här. Eller, ännu bättre; kontakta Aqua Floating Group och ta en titt på något av våra kommande projekt.

  SKEPPSBROSTADEN VÄSTERVIK

  Projektet Skeppsbrostaden Västervik har precis dragit igång i och med att ett markanvisningsavtal har tecknats med Västerviks kommun. Avtalet innebär att Aquavilla förvärvar ett centralt liggande vattenområde av kommunen till förmån för 25 stycken flytande bostäder. Parterna har även avtalat om att dra igång etapp två för ytterligare cirka 25 Aquavillor när tolv hus är sålda.

  MÄKLARE

  ANNA JEANSSON

  anna.jeansson@svenskfast.se

  0490-822 41   Kontakta mig
   FRÅGOR OCH SVAR OM ATT BO PÅ VATTNET

   Gungar det?

   AquaVillor som är ihop-dockade med Aquapirer kommer inte att gunga över huvud taget, genom att de bildar en enhet genom AquaDockingBuffert,erna tillsammans med Aquapiren.

   Vilket underhåll kräver huset och pontonen?

   Som alla hus och byggnader behöver även AquaVillorna någon form av vård och underhåll. Vid val av exteriört material till fasad, trall etc. har extra hänsyn tagits så att framtida underhåll av AquaVillorna ska kunna minimeras.

   Pontonerna/kassunerna kräver inget underhåll, de är byggda enligt bronorm L100, vilket betyder att de kan ligga i vatten i över 100 år utan behov av underhåll.

   Hur säkert är det att bo i villa på vattnet?

   Ett hus eller byggnad som från grunden är konstruerad för att kunna flyta kommer alltid att vara ett säkrare hus än motsvarande byggnad på land, just av den anledningen att det är rätt byggt för att kunna flyta. En byggare på land som bygger ett platta på mark hus är alltid orolig för att det kan komma att läcka in vatten underifrån alternativt från skarven mellan bottenplatta och vägg. Den oron behöver inte vi ha eftersom våra pontoner/kassuner är byggda för att ligga i vatten för all framtid.

   Kan man flytta huset?

   Ett flytande hus går enklare att flytta än ett motsvarande hus på land. Det krävs dock sjögående kranar och specialkunskap för att utföra detta.

   Måste man ha specialförsäkring?

   Nej, AquaVillorna försäkras med en traditionell villahemförsäkring.

   Hur stor båt får plats vid huset?

   Hur stor båt man kan lägga till vid sitt hus beror delvis på ”sjötomtens” beskaffenhet, men alla AquaVillor är byggda för att kunna ha två båtar förtöjda med en maxlängd på 16-18 respektive 9-12 m.

   KONTAKTA OSS