Aqua Floating Group satsar på småbåtshamnar genom nyanställning

Aqua Floating Group AB (AFG) fortsätter sin expansiva satsning och utveckling av flytande hus (AquaVillor) samt övriga flytande betongkonstruktioner. Detta sker genom att anställa Herman Jan de Boer som ansvarig för försäljning av kompletta småbåtshamnar med flytbryggor, vågbrytare och de nyutvecklade Aqua Bommar (Y-bommar).

Herman Jan de Boers uppdrag blir primärt att sälja de Aqua produkter som Aqua Pontoner och Aqua Bommar som AFG har utvecklat samt tillverkat under 38 års tid, under ledning av VD och ägare Richard Bergström.

Aqua Pontonerna kommer att finnas i ett antal olika modeller och utföranden. Från den enklaste trä-betongpontoner till helbetongpontoner och vågbrytare. Med bredder från 2,4 meter upp till 15 meter samt längder från 12 till 48 meter.

Aqua Bommarna är en ny produkt som AFG tillverkar i egen regi. Detta genom att använda varmgalvade stålprofiler alt. rostfria profiler som rullformas i de rullformningsmaskiner som AFG normalt rullformar profiler i till husstommar. Aqua Bommen erbjuds i bredder 20, 40 och 60 cm klädda med ett tryckimpregnerat trä-däck. I längder från 4,5 upp till 12 meter. Samtliga Aqua Bommar har flytkroppar anpassade för bommens bredd med ett kollisionsskydd i ytterändan och en tamphållare.

”Det ska bli oerhört spännande och samtidigt väldigt kul att tillsammans med AFG få möjligheten att erbjuda marknaden dessa unika produkter, säger Herman Jan de Boer som tidigare har sålt Y-bommar på den skandinaviska marknaden i dryga 8 år. Speciellt Aqua Bommen, den brinner jag extra för genom att den är så pass välgenomtänkt samt unik på samma gång”.

Försäljningen är nu i full gång och de första produkterna kommer vi att kunna leverera ut under maj-juni 2021.

Västervik 13 april 2021.

www.aquafloatingmarina.seAquavilla växer och byter namn till Aqua Floating Group

Flytande restauranger, hotell, miljöstationer – och studentbostäder.

Från att ha sysslat med enbart villor erbjuder Aqua Floating Group, tidigare Aquavilla, idag en mängd olika flytande konstruktioner på kassuner eller pontoner.

I februari 2019 vann Aqua Floating Group tillsammans med Bygg Vesta en markanvisningstävling för ett unikt projekt: 40 studentlägenheter vid en nybyggd ö i Lilla Värtan på Djurgården i Stockholm. Lägenheterna kommer att tillverkas i Västervik och sedan skeppas till Lilla Värtan och Kolkajen.

– Redan nu har många anmält sitt intresse för hyresrätterna. Nu väntar vi bara på att Stockholm stad ska ta beslut om att börja bygga den konstgjorda ön som husen förankras vid, berättar Richard Bergström, grundare och huvudägare på Aqua Floating Group.

Ytterligare ett spännande projekt som just dragit igång är Aqua Miljöstation, som ska underlätta sopsorteringen i våra skärgårdar. Den första flytande miljöstationen kommer byggas till Harstena i Gryts skärgård, och förhoppningen är att den ska finnas på plats redan till säsongen 2020.

Utöver detta satsar Aqua Floating även på att bygga hotell, restauranger och kaféer. Och villor, förstås, precis som tidigare. I Marinstaden i Nacka och i Skeppsbrostaden i Västervik håller två nya bostadsområden på vatten på att växa fram.

– Vi har sålt sex av 14 hus i Marinstaden och två av 25 hus i Västervik. I Västervik har vi även en handfull intressenter som vill teckna avtal, konstaterar Richard Bergström.

Det är mot bakgrund av den mångfald av projekt som bolaget satsar på numera som man valt att byta namn från Aquavilla till Aqua Floating Group AB.

Aquavilla kommer att finnas kvar, men som ett varumärke och inte ett företagsnamn. Mer om våra aquavillor kan du läsa på: http://www.aquavilla.se

För mer information:

Kontakta Richard Bergström, grundare och huvudägare av Aqua Floating Group AB

Telefon: 0490 36 900 (växel)

Mejl:info@aquavilla.seAQUAVILLAGE – SKEPPSBROSTADEN VÄSTERVIK

AquaVillage i området Skeppsbrostaden i Västervik är Aqua Floating Groups första stora projekt där ett helt nytt område utvecklas till skillnad från tidigare projekt där pirer och bostäder redan funnits. Här planeras totalt 52 Villor på tre pirer som Aqua Floating Group bygger själva bygger för första gången. De första villorna av modellerna Futura och Laguna ligger redan på plats i AquaVillage.