Aquavilla växer och byter namn till Aqua Floating Group

Flytande restauranger, hotell, miljöstationer – och studentbostäder.

Från att ha sysslat med enbart villor erbjuder Aqua Floating Group, tidigare Aquavilla, idag en mängd olika flytande konstruktioner på kassuner eller pontoner.

I februari 2019 vann Aqua Floating Group tillsammans med Bygg Vesta en markanvisningstävling för ett unikt projekt: 40 studentlägenheter vid en nybyggd ö i Lilla Värtan på Djurgården i Stockholm. Lägenheterna kommer att tillverkas i Västervik och sedan skeppas till Lilla Värtan och Kolkajen.

– Redan nu har många anmält sitt intresse för hyresrätterna. Nu väntar vi bara på att Stockholm stad ska ta beslut om att börja bygga den konstgjorda ön som husen förankras vid, berättar Richard Bergström, grundare och huvudägare på Aqua Floating Group.

Ytterligare ett spännande projekt som just dragit igång är Aqua Miljöstation, som ska underlätta sopsorteringen i våra skärgårdar. Den första flytande miljöstationen kommer byggas till Harstena i Gryts skärgård, och förhoppningen är att den ska finnas på plats redan till säsongen 2020.

Utöver detta satsar Aqua Floating även på att bygga hotell, restauranger och kaféer. Och villor, förstås, precis som tidigare. I Marinstaden i Nacka och i Skeppsbrostaden i Västervik håller två nya bostadsområden på vatten på att växa fram.

– Vi har sålt sex av 14 hus i Marinstaden och två av 25 hus i Västervik. I Västervik har vi även en handfull intressenter som vill teckna avtal, konstaterar Richard Bergström.

Det är mot bakgrund av den mångfald av projekt som bolaget satsar på numera som man valt att byta namn från Aquavilla till Aqua Floating Group AB.

Aquavilla kommer att finnas kvar, men som ett varumärke och inte ett företagsnamn. Mer om våra aquavillor kan du läsa på: http://www.aquavilla.se

För mer information:

Kontakta Richard Bergström, grundare och huvudägare av Aqua Floating Group AB

Telefon: 0490 36 900 (växel)

Mejl:info@aquafg.seAQUAVILLAGE – SKEPPSBROSTADEN VÄSTERVIK

AquaVillage i området Skeppsbrostaden i Västervik är Aqua Floating Groups första stora projekt där ett helt nytt område utvecklas till skillnad från tidigare projekt där pirer och bostäder redan funnits. Här planeras totalt 52 Villor på tre pirer som Aqua Floating Group bygger själva bygger för första gången. De första villorna av modellerna Futura och Laguna ligger redan på plats i AquaVillage.